Základní poleva
Určitě vás potěší informace, že namíchat polevu, která vás bude na slovo poslouchat, je otázka několika minut a že není třeba nic vážit ani měřit. Na svých kurzech k tomu dodávám, že postup je v podstatě velice snadný a je samozřejmě úplně nejlepší vidět ho naživo.
Potřebné nádobí
Připravte si menší uzavíratelnou misku, menší vařečku nebo širší plochou lžičku, silonovou punčošku nebo ponožku a (podle typu použitého cukru) husté kovové sítko.
Pro přípravu základní polevy nám postačí dvě ingredience:
Suroviny
Postup
Varianty polevy pro různé zdobení
Z této základní polevy pak ředěním připravujeme i její další potřebné varianty.
Poleva na vylévání ploch
Potřebujeme hlavně u bílého vyšívání a madeirového zdobení - naředíme bílkem. Správnou hustotu nám pomůže určit malá zkouška: v polevě uděláme vařečkou nebo lžičkou výraznou linku. Pokud se povrch polevy dokonale vyrovná, než napočítáme do deseti, můžeme ji použít.
Poleva transparentní (čili průhledná)
Tu využijeme jako možnou obměnu stejných technik a také ke stínování - ředíme vodou. Na plochu perníčků ji pak nanášime přiměřeně velkým plochým štětcem.
Jak jsem již řekla v úvodu, úplně nejlepší je vidět přípravu polevy i jejích jednotlivých variant naživo. Rovnou si to se mnou vyzkoušet můžete v mé certifikované Perníkové Škole nebo se podívat na videa v Online Perníkové Škole.