recept
Perníčky s mandlemi a oříšky
V tomto receptu rozvíjejí základní perníkově medovou chuť ještě další ingredience - mandle, lískové oříšky a strouhaná citronová a pomerančová kůra (ta bývá v menším množství obsažena i v některých směsích perníkového koření).
Neváhejte a docela určitě jej aspoň jednou vyzkoušejte. Příprava těsta netrvá více než dvacet minut a i když pak potřebuje ještě minimálně dva až tři dny na odležení, bude vám odměnou opravdová lahůdka, která si svou rafinovanou chutí a báječnou vůní získá vaši přízeň hned po prvním ochutnání. Výhodou těchto perníčků je i to, že není bezpodmínečně nutné je zdobit polevou. Postačí do nich před pečením zlehka vtisknout půlku mandle nebo - chcete-li si více pohrát - seskládat půlky či čtvrtky mandlí do jednoduchého ornamentu.
Základní perníková chuť podpořená mandlemi, oříšky a zvýrazněná citrusovou kůrou předurčuje tento recept k mlsání.
Benefity
Suroviny
Postup
Tipy z mé praxe
Moje doporučení
Tyto perníčky jsou ideální volbou pro pohoštění nebo dárkové balíčky pro ty, kteří rádi mlsají, ale na druhou stranu nejsou příznivci cukrové polevy.
Přípravu zvládnou i úplní začátečníci.
Můžeme je s úspěchem použít také jako náplň větších perníkových kazet (pro ty si vybereme jiný recept - např. Tradiční perníčky).
Můžeme je s úspěchem použít také jako náplň větších perníkových kazet (pro ty si vybereme jiný recept - např. Tradiční perníčky).
Malou nevýhodou může být, že vzhledem k tuku obsaženému v mandlích a oříškách mají omezenou trvanlivost, ale vzhledem k jejich vynikající chuti zatím neznám nikoho, kdo by tento problém musel řešit