recept
Perníčky z Vysočiny
Tento recept je zajímavý tím, že neobsahuje cukr ani kakao, zato je v něm opravdu hodně medu. Jeho chuť je navíc zvýrazněná přidáním citronové kůry.
Základem tohoto těsta je pouze mouka a med, blíží se tedy tradičním recepturám, od nichž se liší hlavně použitím másla a vajec. Jeho zpracování je tedy poměrně snadné, a proto je doporučuji i začínajícím nebo méně zkušeným perníkářkám.
TADY BY TO CHTĚLO JEŠTĚ NĚCO VÍCE DO ÚVODU.
Něco doplnit??? Nenašla jsem v textu nic, co by se sem dalo dát.
Benefity
Suroviny
Postup
Tipy z mé praxe
Moje doporučení
Perníčky dobře drží tvar a také se krásně spékají, čehož můžeme využít přímo tvorbě skládaných motivů. Lze je s úspěchem použít i k pečení na menších i větších 3D formách.