Když se řekne perník

Když se řekne perník, má každý hned jasno, o co jde.

Někdo si představí pohádkovou chaloupku, někdo tradiční srdce z pouti, jiný vánoční perníčky na stromečku a další zase třeba babiččin litý perník na plechu. Ale jen málokdo řekne, že perník nebo perníčky nemá rád. Proč se právě tento druh pečiva stal tak oblíbeným? Řekla bych, že je to díky jeho výjimečnosti mezi ostatním pečivem, která je dána zcela ojedinělou a nenapodobitelnou specifickou vůní a chutí. Ty mu dodává spojení medu a směsi mnoha druhů koření. Med jako neobyčejnou přírodní lahůdku objevili naši předkové velmi brzy.

Ostatně své výlučné postavení mezi nejrůznějšími pochutinami si uchoval dodnes. Kvalitní med je cenný a také ceněný i pro obsah mnoha látek s léčivými účinky, které jinde nenajdeme.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}