recept
Perníčky z vodní lázně
Název tohoto receptu na perníčky může vypadat poněkud tajemně, ale není se třeba obávat.
Tyto perníčky patří k těm tmavším variantám, zvláště
použijeme-li hodně tmavé kakao. Obsahem medu jsou skromnější, zato chuťově výraznější větším množstvím perníkového koření a přidané skořice.
Z tohoto těsta můžeme perníčky péct hned, ale pokud jej necháme přes noc odpočinout v chladu, neuškodí mu to. Musíme jej však pečlivě zabalit do mikrotenového sáčku nebo potravinářské fólie.
Ačkoliv z tohoto těsta můžeme péct ihned , musíme počítat s tím, že zadělání těsta je tentokrát časově náročnější a navíc vyžaduje aspoň minimální zkušenost, jak pracovat s vodní lázní.
Zejména je třeba dbát na to, abychom vejce přidávali do vlažné hmoty. Při vyšší teplotě by se mohly snadno srazit.
Těsto se zpracovává dobře a díky kakau je tmavé. Přesto že recept obsahuje menší množství medu, při dopracování na vále zpočátku trošku lepí.
Benefity
Suroviny
Postup
Tipy z mé praxe
Moje doporučení
Toto těsto se hodí pro menší a středně velké motivy, které mohou být i dosti členité jako jsou zvířátka, květy, sněhové vločky. Při pečení těsto dobře drží tvar a nedeformuje se.
Těsto můžeme také bez obav nechat několik dní odležet, ale protože v chladu poměrně dost ztuhne, je tentokrát potřeba jej z chladničky vyndat asi 30 minut před pečením.
Těsto se také velmi dobře spéká, můžeme jej s úspěchem také použít pro nejrůznější skládané motivy.