Jak zadělat těsto

Pro zpracování těsta platí tato pravidla (jak jsem již uvedla v kapitole Příprava těsta

  • Vždy smícháme zvlášť všechny sypké suroviny 
  • Zvlášť smícháme suroviny tekuté 
  • Tekutou směs pak postupně přidáváme do sypké.
  • Používáme-li jako kypřidlo amonium,  musí být všechny přísady studené 
Perníkové těsto si zaslouží vaši velkou pozornost a péči, za kterou se vám bohatě odmění

Perníky jsou už po mnoho let mým “denním chlebem”, a proto docela otevřeně říkám, že s  perníkovým těstem jsem se za tu dobu opravdu důvěrně spřátelila.
Čím déle s těstem pracuji, tím víc v něm objevuji a nacházím. A i teď, po mnoha letech našeho vzájemného soužití, mě dokáže překvapit dalšími novými možnostmi. 

Podívejte se na výukové video 

Tip pro vás

Věnujte pozornost odležení těsta u jednotlivých receptů, které se liší. Každé těsto vyžaduje jinou dobu odležení. 
Řádně odležené těsto získává na kvalitě, ale současně se mění jeho konzistence.
Menší chyby se tudíž dopustíte, dáte-li odležet těsto volnější, (podle bochánkové metody)
protože mouku lze snadno při dalším zpracovávání doplnit.  

přidat reklamu na zápisníček šikovné perníkářky

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}