Pro zpracování těsta platí tato pravidla (jak jsem již uvedla v kapitole Příprava těsta)
- Vždy smícháme zvlášť všechny sypké suroviny
- Zvlášť smícháme suroviny tekuté
- Tekutou směs pak postupně přidáváme do sypké.
- Používáme-li jako kypřidlo amonium, musí být všechny přísady studené
Perníkové těsto si zaslouží vaši velkou pozornost a péči, za kterou se vám bohatě odmění
Perníky jsou už po mnoho let mým “denním chlebem”, a proto docela otevřeně říkám, že s perníkovým těstem jsem se za tu dobu opravdu důvěrně spřátelila.
Čím déle s těstem pracuji, tím víc v něm objevuji a nacházím. A i teď, po mnoha letech našeho vzájemného soužití, mě dokáže překvapit dalšími novými možnostmi.
Podívejte se na výukové video
Tip pro vás
Věnujte pozornost odležení těsta u jednotlivých receptů, které se liší. Každé těsto vyžaduje jinou dobu odležení.
Řádně odležené těsto získává na kvalitě, ale současně se mění jeho konzistence.
Menší chyby se tudíž dopustíte, dáte-li odležet těsto volnější, (podle bochánkové metody)
protože mouku lze snadno při dalším zpracovávání doplnit.