Základní poleva

Určitě vás potěší informace, že namíchat polevu, která vás bude na slovo poslouchat, je otázka několika minut a že není třeba nic vážit ani měřit.
Na svých kurzech k tomu dodávám, že postup je v podstatě velice snadný a je samozřejmě úplně nejlepší vidět ho naživo.  

Kvalitně připravená poleva je základem vašeho úspěšného zdobení. 

Suroviny: 

Pro přípravu základní polevy nám postačí dvě ingredience

  1. kvalitní moučkový nebo ještě lépe pudrový cukr
  2. bílek 

Potřebné nádobí 

Připravte si menší uzavíratelnou misku, menší vařečku  nebo širší plochou lžičku, silonovou punčošku nebo ponožku a (podle typu použitého cukru) husté kovové sítko.

Postup

Misku naplníme asi do poloviny cukrem. Pudrový použijeme hned, všechny ostatní moučkové cukry prosijeme přes sítko.
Bílek necháme prokapat přes punčošku, která zachytí nežádoucí poutka a vlákna, která se v něm přirozeně vyskytují. Po částech ho pak vléváme do cukru a třením o stěny misky tyto dvě ingredience spojíme na hladkou krémovou hmotu hustou jako med.
Nepotrvá to déle než pět minut. Pak misku pečlivě uzavřeme a polevu necháme minimálně tři až čtyři hodiny (ideálně přes noc) odležet při teplotě 15 - 18 stupňů.
Cukr se v bílku bude velmi pomalu rozplývat, a tím poleva získá pružnost a tažnost - nejdůležitější vlastnosti pro tradiční zdobení. 

Podívejte se na výuková videa

Najdete spoustu zaručených návodů, rad a tipů od spousty různých perníkářek.  Samozřejmě, že se poleva dá připravit různě, pak samozřejmě také různě funguje. 
Pro zdobení v tomto mém kurzu si zkuste polevu, kterou máte zde v programu k dispozici. 

1. video - Jak namíchat polevu 

2. video - Jak ,,spravit" polevu 

3. video - Správná konzistence polevy 

4. video - Čím zdobit 

5. video - Zkouška polevy

Tip pro vás

Některé z technik vyžadují abychom si polevu upravili. Podívejte se tedy i na další videa o polevě než se pustíte do jednotlivých technik. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}